“Meditatie geeft mij vrede, vreugde en evenwicht; het helpt mij om de persoon te worden die ik altijd al heb willen zijn.”

Françoise, 72 jaar, gepensioneerd en drukker bezig dan ooit

 

Ik ben in België geboren en heb er mijn hele leven doorgebracht, behalve tussen 1940 en 1944. Ik heb veel interesses en ik blijf graag bijleren.

Waarom mediteer ik?
Omdat meditatie me vrede, vreugde en evenwicht geeft en me helpt om, beetje bij beetje, een meer liefdevol, hulpvaardig, vrolijk en begrijpend persoon te worden. Alles wat ik altijd al wilde zijn.

Mijn beste meditatie ervaring
De dag waarop ik vernam dat ik darmkanker had en ik een zware operatie moest ondergaan, ben ik thuisgekomen en heb mij meteen neergezet om te mediteren. Tijdens deze meditatie gebeurde er iets heel ongewoons: ik hoorde diep in mezelf een stem die me zei niet ongerust te zijn, dat alles goed zou komen, dat ik me geen zorgen moest maken zelfs als het niet verliep zoals ik zou willen. Op het einde van deze meditatie waren al mijn angsten weg; ik was rustig, gelukkig en ik lachte. Daarna is alles gegaan zoals deze innerlijke stem me had verteld. Alles is zodanig perfect verlopen dat zowel ikzelf als de chirurg en de anesthesist er verbaasd over waren.