Wat is Sahaja Yoga?

ambi-handoverheadSahaja Yoga is een unieke meditatiemethode die gebaseerd is op een spirituele ervaring die zelfrealisatie genoemd wordt. Vandaag is deze ervaring eenvoudig toegankelijk voor ieder die oprecht verlangt naar spirituele groei. Het is het begin van een proces van innerlijke transformatie, waarbij de hele rijkdom van innerlijke menselijke kwaliteiten zich kan ontplooien.

Wat is ’yoga’ precies en wat betekent ’sahaja’?
‘Yoga’ betekent eenheid of verbinding. Het oorspronkelijke doel van elke vorm van yoga is je te verbinden met je diepste essentie, het Zelf of de Spirit, zodat je de stilte in jezelf kan ervaren. De essentie van yoga is meditatie.
‘Sahaja’ betekent aangeboren, spontaan, moeiteloos. Sahaja Yoga is een unieke en eenvoudige methode die toelaat op een spontane manier tot meditatie te komen en zo een staat van evenwicht, welzijn en zelfkennis te bereiken.

De techniek van Sahaja Yoga werd ontwikkeld door Shri Mataji Nirmala Devi, die hiervoor wereldwijd erkenning gekregen heeft. De essentie is een spirituele ervaring die zelfrealisatie wordt genoemd. Deze ervaring moedigt je aan om een nieuw zelfbewustzijn te ontwikkelen. Je vestigt je innerlijke vrede, evenwicht en medevoelen en draagt zo bij aan het welzijn van jezelf en anderen.

meditation_ambi_smallDe techniek is eenvoudig aan te leren. Op korte tijd kan je een diepe en krachtige innerlijke stilte ervaren. Eens je geleerd hebt hoe te mediteren, kan je het overal en op elk moment toepassen; je kan de ervaring van zelfrealisatie zelfs doorgeven aan anderen. Sahaja Yoga meditatie wordt vandaag beoefend door honderdduizenden mensen over de hele wereld.

Sahaja Yoga is een persoonlijke ervaring, geen abstracte filosofie of leer. Je kan het best beschouwen als een persoonlijk experiment – probeer gewoon eens één of twee weken regelmatig te mediteren en ga voor jezelf na of je er enig voordeel van ondervindt.

Meer info
Kundalini & zelfrealisatie

De spirituele ervaring van zelfrealisatie is heel concreet: de ontwaking van de Kundalini, onze sluimerende spirituele energie.

Kanalen & chakra’s

Maak kennis met het netwerk van energiekanalen en energiecentra (chakra’s) dat zorgt voor ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn.