Kundalini & zelfrealisatie: ‘Ken je Zelf’

kundalini_stmalo Van alle energieën die ons doen leven is er één die de moeder is van alle andere: de Kundalini, onze sluimerende spirituele energie. Ze bevindt zich onder aan de ruggengraat, opgerold in het heiligbeen en wordt beschouwd als een moederlijke energie, de innerlijke bron van levenskracht.

Wanneer deze energie in ons ontwaakt vinden we de eenheid met ons Zelf. De Kundalini-energie stijgt op vanuit het heiligbeen doorheen de wervelkolom. Daarbij voedt en versterkt ze de energiecentra of chakra’s en opent risingkundalinizo de poort naar de rijkdom van onze innerlijke kwaliteiten.

Dit proces wordt zelfrealisatie genoemd. Het is een subtiele maar heel concrete ervaring. Wanneer de Kundalini opstijgt doorheen de wervelkolom is dit voelbaar als een koele bries boven het hoofd en in de handen. Vanaf dat ogenblik begin je in je handen ook de toestand van je energiecentra te voelen. Wanneer je je innerlijke rust dreigt te verliezen, kan je op je vingertoppen voelen welke energiecentra aan de basis liggen van de spanningen, en kan je je eigen evenwicht herstellen. Zo wordt dit nieuwe bewustzijn je gids op het pad van je persoonlijke spirituele ontwikkeling.

 

 

Meer info
Wat is Sahaja Yoga?
Wat is ’yoga’ precies en wat betekent ’Sahaja’? Sahaja Yoga als methode om spontaan tot meditatie te komen.
Kanalen & chakra’s
Maak kennis met het netwerk van energiekanalen en energiecentra (chakra’s) dat zorgt voor ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn.