“Het is een simpele methode waar je niets voor nodig hebt; je kan het in principe altijd en overal doen.”

Nintya, 17 jaar, studente Beeldende Kunsten

 

Ik studeer Beeldende Kunsten in Antwerpen en ik hou van tekenen, muziek, zingen, creatief bezig zijn en plezier maken met mijn vriendinnen.

Waarom mediteer ik?
Mediteren is voor mij een manier om tot rust te komen. Dit is niet zo verwonderlijk, maar het is meer dan dat: je komt niet alleen tot rust, maar je kan ook gemakkelijker al je zorgen van je afzetten. Na een meditatie voel ik mij totaal stressloos en zonder problemen, zeer nuttig in bijvoorbeeld de examenperiode. Ook helpt mediteren als je ziek bent of wanneer je je niet zo goed in je vel voelt. Het is een simpele methode waar je niets voor nodig hebt; je kan het in principe altijd en overal doen. Het is geruststellend om te weten dat je zelf nog een middeltje achter de hand hebt als de spanningen te hoog oplopen.

Mijn beste meditatie ervaring
Mijn meest geweldige meditatie ervaring had ik toen ik nog maar zo’n 12 jaar oud was. Ik deed niets speciaals, ik was er zelfs niet eens echt met m’n aandacht helemaal bij, maar toch had ik plots een enorm groot gevoel van geluk en harmonie. Ik begon vanzelf te glimlachen van oor tot oor en voor een paar tellen zag ik de wereld nog nooit zo rooskleurig. Daarna was het moment voorbij, maar als het even tegen zit, probeer ik gewoon terug te denken aan dat moment, en dat helpt écht.