Ervaar het nu!

Je kunt je zelfrealisatie (de verbinding met je Zelf) ontvangen terwijl je voor je computer zit. De enige voorwaarde is je oprechte verlangen deze te krijgen. Op deze pagina kun je dit ervaren door te luisteren naar Shri Mataji’s geleide meditatie en haar aanwijzingen op te volgen.

Hoe ga je te werk?
Tijdens de oefening leg je de linkerhand met de handpalm naar boven op je schoot en de rechterhand op verschillende plaatsen aan de linkerkant – op de figuur hieronder zie je hoe. Sluit de ogen tijdens de oefening; op deze manier ben je minder afgeleid en beter in staat je aandacht naar binnen te richten.

Zit comfortabel met een rechte rug. Leg je linkerhand op je schoot, handpalm naar boven. Plaats de rechterhand links op het hart. Klik op de “Play”-knop hieronder en volg Shri Mataji’s aanwijzingen in de begeleide zelfrealisatie oefening.


Opeenvolgende posities van de handen tijdens het volgen van de geleide oefening op video.

En… wat voelde je toen je je zelfrealisatie kreeg?
Je kan verschillende dingen ervaren wanneer je voor het eerst je zelfrealisatie krijgt. Zelfs beroemde denkers, dichters en heiligen vonden het moeilijk om deze ervaring in woorden uit te drukken…

Voelde je een zachte, koele wind in je handpalmen en boven je hoofd?
Houd je handpalm 10 tot 15 cm boven je hoofd en ga na of je een koele bries kan voelen. Dit is de subtiele, fysieke gewaarwording van je eigen Kundalini die ontwaakt is en uit je kruin stroomt.

Voelde je warmte of prikkelingen in je handen?
Wanneer de Kundalini-energie opstijgt en één voor één de chakra’s doorboort, begint ze zachtjes eventuele blokkades te elimineren; dit proces is voelbaar als warmte die uit het hoofd of uit de handen stroomt. Je kan mogelijk ook prikkelingen in de vingers gewaarworden, die wijzen op eventuele verstoring in bepaalde chakra’s.

Was je gewoon ontspannen en vredig?
Ga na of je gedachtestroom langzamer geworden is of zelfs geleidelijk verdwenen. Dit is een eerste stap van meditatie, van gedachteloos bewustzijn. Je bevindt je in een staat van zuiver en vredig bewustzijn.

Was je gedachteloos en toch alert?
Wanneer je een staat van meditatie bereikt, ben je helemaal alert maar zonder enige gedachte. Je aandacht wordt niet langer heen en weer geslingerd tussen gisteren en morgen, maar rust in de stilte van het nu.

Hoe gebeurt het?
Shri Mataji is geboren met de Kundalini-energie in een volledig ontwaakte staat, en bovendien met de unieke gave om aan duizenden mensen tegelijkertijd zelfrealisatie te geven. Niet alleen haar fysieke aanwezigheid, maar ook haar foto, video en audio cassettes verspreiden deze vibraties die een manifestatie zijn van de universele Kundalini-energie. Je eigen spirituele energie of Kundalini herkent deze en wordt uitgenodigd in je te ontwaken.

En nu?
Dit is het begin van een fantastische reis door je eigen spirituele bestaan. Het is een opening naar een nieuwe dimensie van je bewustzijn die je kunt onderzoeken. Als je dit onderhoudt door regelmatige meditatie, zal je in staat zijn jouw eigen subtiele centra (chakra’s) op je vingertoppen te voelen. Je zult ze kunnen corrigeren door je spirituele energie (Kundalini) te gebruiken.

De kennis van Sahaja Yoga is zeer uitgebreid – slechts een klein deel wordt op deze webpagina’s behandeld. Je kunt meer te weten komen over meditatie en het vestigen van deze ervaring door contact op te nemen met het dichtsbijzijnde centrum.

We nodigen je uit de komende tijd deze ervaring te verdiepen en aan een boeiende innerlijke reis te beginnen!

Klik op Cursussen en zoek een cursus in je buurt!

Meer info
Ervaringen met Sahaja meditatie

Waarom mediteer ik? Hoe kan Sahaja Yoga meditatie je leven verrijken? Lees hier wat anderen erover zeggen.