Haar levenswerk: Sahaja Yoga

shrimataji_program-smallShri Mataji ontwikkelde de unieke methode van Sahaja Yoga. Al van in haar kindertijd was zij zich ervan bewust dat ze van het doorgeven van spirituele ontwaking haar levenswerk wilde maken. Aan het einde van de jaren zestig, wanneer haar beide dochters volwassen en gehuwd waren, kon ze tijd vinden om zich intensief te verdiepen in spirituele kennis. Ze ging op zoek naar een methode om zelfrealisatie door te geven aan grote groepen van mensen.

De nacht van 5 mei 1970 had Shri Mataji zich teruggetrokken op het strand van de Indische oceaan en verbleef er de hele nacht in meditatie. Bij zonsopgang kon ze op collectief niveau de zevende chakra openen, de Sahasrara of kruinchakra, die de laatste grote stap in de spirituele evolutie van de mens vertegenwoordigt. Deze historische gebeurtenis maakte de weg vrij om op grote schaal zelfrealisatie te geven aan eenieder die daar oprecht naar verlangt.

Shri Mataji begon met het geven van zelfrealisatie (Kundalini-ontwaking) aan kleine groepjes zoekers in India. Sahaja Yoga breidde zich snel uit in Indiase dorpen waar de mensen klaar waren om het geschenk te ontvangen dat sinds eeuwen aangekondigd was in de geschriften en de traditie van yoga.

shrimataji_alberthallKort daarna werd de echtgenoot van Shri Mataji, Sir C.P. Srivastava, benoemd tot Secretaris-Generaal van de Maritieme Afdeling van de U.N.O. en Londen werd de vaste verblijfplaats van de familie. Enkele westerse zoekers kregen hun zelfrealisatie, en stilaan breidde Sahaja Yoga zich uit over heel Europa en de Verenigde Staten.

Vandaag is Sahaja Yoga gevestigd in meer dan honderd landen op de vijf continenten. Deze methode voor individuele en collectieve transformatie trekt de aandacht van wetenschappelijke, politieke, ecologische en spirituele autoriteiten, als mogelijke manier om van binnenuit de grote problemen waarmee onze moderne wereld geconfronteerd wordt, te helpen oplossen.

Meer info
Beknopte biografie

Ontmoeting met een buitengewone spirituele persoonlijkheid.

Erkenning over de hele wereld

In verscheidene landen kreeg Shri Mataji erkenningen en eretitels voor haar inspanningen voor vrede voor de hele mensheid.

Shri Mataji’s Officiële Website

Kom meer te weten over Shri Mataji’s werk, leven en reizen