Charter van de cursus

Welkom bij de cursus Sahaja Yoga!

VRUCHTBARE BODEM. Deze cursus is als een vruchtbare bodem op je weg. Hij is er voor jou.

MEDITATIE EN ZELFREALISATIE. Als je het verlangt, zal je tijdens de meditatie innerlijke stilte ervaren, volledig bewust en zonder gedachten. Dat brengt ons in een toestand van volledige ontspanning en hernieuwt onze energie. Het laat ons toe ons Zelf te ervaren, het diepste deel van onszelf.

DE LESSEN ZIJN GRATIS. Voor ons is alles wat spiritualiteit aanbelangt per definitie gratis. Zoals de Aarde en de Zon gratis de planten voeden. De bijdrage dient enkel om de kosten te dekken van het materiaal (huur van de zaal, fotokopieën, enz.).

SPIRITUALITEIT DOOR ERVARING. Voor je ergens in gelooft, is het belangrijk het binnenin jezelf te ervaren: “Ah, ik voel dat dit juist is voor mij… “. Je verstand kan het dan vanuit het hart begrijpen. Om deel te nemen aan de cursus heb je geen kennis nodig of geen geloofssysteem, alleen een beetje nieuwsgierigheid.

GEZOND VERSTAND EN ONDERSCHEIDINGSVERMOGEN. Om de inzichten van Shri Mataji te integreren heb je geduld, onderscheidingsvermogen en wijsheid nodig.

MEER INNERLIJKE LIEFDE ERVAREN. Het doel van gezonde spiritualiteit is om de kwaliteiten en de liefde die in ons aanwezig zijn te waarderen, steeds meer te ontwikkelen en met anderen te delen.

VREDE VAN BINNEN GEEFT VREDE VAN BUITEN. “Wees de verandering die je wilt zien in de wereld” (Gandhi).

DE DEUR STAAT ALTIJD OPEN. De cursus is er voor jou. Onze deur staat open… op elk moment om binnen of buiten te gaan als de cursus niet aan je verwachtingen voldoet. Het is wel zo dat regelmatig aanwezig zijn helpt om er meer aan te hebben.

VERDER GAAN. Eens je een cursus Sahaja Yoga meditatie gevolgd hebt is het mogelijk, als je dat zou willen, om deel te nemen aan de activiteiten van Sahaja Yoga. Je kan zo de cultuur en de principes van Sahaja Yoga leren kennen en verdergaan op je spirituele pad.