Shri Mataji Nirmala Devi

shrimataji_article_main_image
Shri Mataji is een buitengewone spirituele persoonlijkheid. Ze is gekend over de hele wereld om haar meditatiemethode die de eeuwenoude kennis over zelfrealisatie op een tastbare en concrete manier tot leven brengt.

Beknopte biografie
Shri Mataji werd geboren op 21 maart 1923 in Chindwara in India, in een christelijke familie. Al heel snel herkende haar omgeving haar spirituele diepte en uitzonderlijke kwaliteiten. Tijdens haar kinderjaren verbleef ze af en toe in de ashram van Mahatma Gandhi, die haar vroeg gebedteksten te schrijven voor de ochtendmeditatie.

Samen met haar familie nam ze intensief deel aan de onafhankelijkheidsstrijd van India en werd een van de leiders van de studentenbeweging. Bij de onafhankelijkheid werd haar vader het eerste verkozen christelijke lid van het nieuwe Indiase Parlement.

shri_mataji_youngShri Mataji studeerde geneeskunde en psychologie aan de universiteit van Nagpur en het Christian Medical College in Lahore, tot haar studies onderbroken worden door de onafhankelijkheidsstrijd. In 1947 huwde ze Sir C.P. Srivastava, een hoge functionaris die 16 jaar lang Secretaris-Generaal van de Maritieme Afdeling van de Verenigde Naties zou zijn. Ze werd moeder van twee dochters, grootmoeder en overgrootmoeder. In 1970 ontwikkelde Shri Mataji een eenvoudige en spontane meditatiemethode die de eeuwenoude kennis over zelfrealisatie op een tastbare en concrete manier tot leven brengt: Sahaja Yoga. Sinds die tijd reisde ze de vijf continenten rond om met volledige toewijding en helemaal kostenloos de technieken van Sahaja Yoga aan te leren aan mensen van alle sociale milieus, religies en culturen. Al wie haar ontmoet heeft kan getuigen van het buitengewone geduld en mededogen dat ze uitstraalt.

Shri Mataji werd twee maal genomineerd voor de Nobelprijs. Het Amerikaanse Congres heeft haar geëerd en ze heeft veelvuldige titels en prijzen ontvangen als erkenning van haar bijdrage tot de vrede, de gezondheid en het welzijn van de mensheid.

Meer Info
» Haar levenswerk: Sahaja Yoga
Shri Mataji ontwikkelde de unieke methode van Sahaja Yoga en heeft van het uitdragen ervan haar levenswerk gemaakt.
» Erkenning over de hele wereld
In verscheidene landen kreeg Shri Mataji erkenningen en eretitels voor haar inspanningen voor vrede voor de hele mensheid.
» Shri Mataji’s Officiële Website
Kom meer te weten over Shri Mataji’s werk, leven en reizen