Veelgestelde vragen over de cursussen

Wat leer je in onze cursussen? Hoe zijn ze opgebouwd? Wat heb je nodig? Hoeveel kost het? Hier vind je antwoord op veelgestelde praktische en inhoudelijke vragen.

Kan iedereen Sahaja Yoga beoefenen?
Ja. Sahaja Yoga is voor jong en oud. Het enige dat je nodig hebt is tien of vijftien minuten per dag om te mediteren.

Hoeveel kost het?
Heel weinig. Iedereen die meewerkt aan de Sahaja Yoga cursussen doet dit op vrijwillige basis, vanuit de ervaring dat Sahaja Yoga waardevol is. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd per les (3 tot 4 euro) om de onkosten te dekken: huur lokaal, materiaal, publiciteit,… Je betaalt geen abonnement vooraf, de bijdrage wordt elke deelgenomen les betaald en je kan dus op elk ogenblik afhaken. Als je graag documentatie over de gevolgde les meeneemt, kan je fotokopies kopen aan 10 cent per bladzijde.

Is de cursus geschikt voor iemand die nog nooit yoga of meditatie heeft gedaan?
Voor het aanleren en beoefenen van Sahaja Yoga meditatie is geen enkele voorkennis of kunde vereist. De technieken zijn eenvoudig toepasbaar in het dagelijkse leven, ongeacht leeftijd, achtergrond of yoga-ervaring.

Wat moet je meebrengen?
Je hoeft niets speciaals mee te brengen. De meeste mensen zitten gewoon op een stoel. Er is ook de mogelijkheid om op de grond te zitten, eventueel kan je zelf een kussentje meebrengen.

Worden er ook lichaamsoefeningen gegeven?
De basis van Sahaja Yoga is meditatie. De oefeningen die we gebruiken om tot innerlijke stilte te komen zijn vooral oefeningen voor de aandacht. Er worden geen echte lichaamsoefeningen gegeven.

Moet je vooraf inschrijven?
Dat is niet nodig, je kan gewoon binnenstappen in een kennismakingsles. Als je wil kan je ons wel op voorhand bellen of een e-mail sturen om je vragen te stellen of gewoon om ons te laten weten dat je komt.

Als je het begin van een cursus gemist hebt, kan je dan later nog instappen?
Dat hangt ervan af van hoe ver de cursus al gevorderd is. Je informeert best even vooraf of het nog kan.