Wat is Meditatie?

meditation_article_main_image2Meditatie kan het best omschreven worden als een staat van innerlijk evenwicht, waarbij je bewustzijn niet ‘bewolkt’ wordt door allerlei gedachten. Het is een toestand van gedachteloos bewustzijn waarin we helemaal alert zijn, maar vrij van gedachten en zorgen die leiden tot veel van de dagelijkse stress. Sahaja Yoga is een meditatiemethode die toelaat om op een eenvoudige manier dit gedachteloos bewustzijn te vestigen.

“Wanneer we denken, denken we aan de toekomst of het verleden, maar niet het ‘nu’. Het ’nu’ is nochtans de realiteit: het verleden is voorbij, de toekomst bestaat niet. Maar het is een feit dat we niet in het ‘nu’ kunnen blijven. De ene gedachte komt op en glijdt weg, een andere gedachte komt op en glijdt weg. En we springen op de golftoppen van deze gedachten aan het verleden of de toekomst.”Shri Mataji Nirmala Devi

De innerlijke stilte van meditatie geeft diepe rust en vreugde. Als je regelmatig mediteert, kan die innerlijke rust zich vestigen in je bewustzijn. Zo bouw je aan een stevig fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht.

Meer info
Zelfrealisatie
Zelfrealisatie als sleutel om tot meditatie te komen.
Ervaringen met Sahaja meditatie
Waarom mediteer ik? Hoe kan Sahaja Yoga meditatie je leven verrijken? Lees hier wat anderen erover zeggen.