Genk

Binnenkort nieuwe beginners cursus op maandag

Start nieuwe cursus

Binnenkort wordt de eerste sessie aangekondigd. We verwachten in maart te starten

Plaats:

Stadshuis Genk, Stadsplein 1, 3600 Genk

Wat

Aanbod Sahaja yoga Groep Genk: (Stadshuis Genk, Stadsplein 1, 3600 Genk)

We zijn een groep Sahaja Yogi’s die in het stadhuis cursus en workshop geven van Sahaja Yoga iedere maandag van 20u tot 22u zaal 1

Jaarlijkse beginnerscursus 1x (7 à 10 opeenvolgende maandag avonden)

Startdatum van de beginnerscursus: maart 2022

Naast de beginnerscursus is er ook een andere mogelijkheid om beginners te laten mee mediteren met de groep. Op elk moment kunnen beginners enkele keren een half uurtje voor de aanvang komen (19.30), waarbij hen dan telkens heel kort basiskennis en leesmateriaal wordt meegegeven. Dit op afspraak per mail of per telefoon. Er zijn geen kosten daarvoor.

Voor wie?

Mensen zonder ervaring met meditatie.

Voor iedereen die een beginnerscursus heeft gevolg.

Wat mag je als deelnemer verwachten?

Stoel –meditatie geschikt voor alle leeftijden, geen speciale kleding vereist, geen moeilijke houdingen.

Sahaja Yoga methode focust op het meditatie aspect van yoga. Het is een aanbod van eenvoudige ‘technieken’ om aan thuismeditatie te kunnen doen.

Een ‘meditatie’ duurt typisch 20 minuten: de eerste 15 minuten om via allerlei technieken de gedachten tot rust te brengen om dan een 5-tal minuten genieten van de innerlijke stilte.

Een avond bestaat uit een begeleide beginmeditatie (20 min) een korte presentatie* en een eindmeditatie. Afronden doen we met thee en een koekje, er is dan ook de gelegenheid om vragen te stellen en ervaring uit te wisselen.

Elke deelnemer kan zelf bepalen hoe en voor welk doel hij of zij de Sahaja Yoga methode thuis toepast. Voor sommigen is het voldoende om gewoon te genieten van de momenten van innerlijke rust die ze ervaren na hun thuismeditatie en van hoe dat hen helpt bij het omgaan met de stress van het dagelijkse leven. Sommigen zijn ook op zoek naar antwoorden op existentiële levensvragen en voor hen is ook de bredere spirituele en culturele context van hun mediteren belangrijk en zij gebruiken de methode ook als onderdeel van hun zelfontplooiing, waarbij zij hun diepste innerlijke wezen steeds beter willen leren kennen.

Kostprijs

De eerste les is gratis (kennismaking) nadien betaalt de deelnemer 3 euro per les.

Inschrijven voor deze cursus is niet nodig, men kan gerust lessen overslaan

Met vriendelijke groeten
Team Sahaja Yoga Genk

Tel:
Rosette: 0476 416824
Ludo: 0497 428335
Nasso: 0478 345521

Laten we een telefoon of WhatsApp- afspreken voor verdere inlichtingen. (laat weten wanneer het u past)