“Meditatie geeft mij meer voeling met mijn hart; het brengt mijn super rationele geest tot rust.

Rafael, 51 jaar, prof. muziekcompositie

Ik ben geboren en grootgebracht in Equatoriaal Guinea, een voormalige Spaanse kolonie in Afrika. Ik heb in Spanje, India en de Verenigde Staten van Amerika gewoond. Ik geef les muziekcompositie aan het Conservatorium in Amsterdam. Ik hou van muziek, in het bijzonder Zuid-Indiase klassieke muziek, maar in m’n hart ben ik ook jazz muzikant. Ik hou van reizen en trekken in de bergen; vooral de eenheid met de natuur die ik ervaar tijdens m’n trektochten trekt mij aan.

Waarom mediteer ik?
Meditatie geeft mij meer voeling met mijn hart; het brengt mijn super logisch denkende en rationele geest af en toe tot rust. Mijn gedachtenstroom even kunnen stoppen is een ongelofelijke ervaring; het geeft mij rust en meer zelfzekerheid in het dagelijks leven.

Mijn beste meditatie ervaring
Toen ik ooit een trektocht maakte in het besneeuwde hooggebergte van Schotland met, zoals zo vaak het geval was, een hoofd vol zorgen over onbelangrijke dingen, hoorde ik in mezelf een stem: “Waar maak je je toch allemaal zorgen over, er is helemaal niets om je zorgen over te maken!”. Op dat moment voelde ik vanuit het onderste deel van mijn ruggengraat een energiestroom omhoog komen, die mij vervulde met een gevoel van geluk op een manier die ik nog nooit eerder ervaren had. Ik zag in de natuur patronen en structuren die ik nog nooit eerder had opgemerkt. Gedurende tien dagen kon ik dit ononderbroken gevoel van vreugde ervaren. Alles was mooi en scheen in elkaar te passen als een puzzel waarvan één perfect geheel wordt gemaakt.