“Mijn werk als psychologe kan soms zwaar zijn; meditatie helpt mij om mijn evenwicht te bewaren”

Sara, 27 jaar, psychologe

 

 

Ik ben psychologe en werk met mensen die verslaafd zijn aan drugs. Ik speel sinds een paar jaar piano en hou er van om veel mensen om me heen te hebben.

Waarom mediteer ik?
Ik ben beginnen mediteren in een periode dat ik ernstige slaapproblemen had. Al na een paar maanden sliep ik weer beter. Ik mediteer nu meer dan tien jaar dagelijks, en ik voel dat het me een gelukkiger en sterker persoon maakt. Na mijn meditatie voel ik me rustig en blij, en die positiviteit straal je ook uit naar je omgeving. Mensen zeggen me vaak dat ik een vrolijk persoon ben, en dan vertel ik hen altijd dat ik mediteer. Mijn werk als psychologe kan soms zwaar zijn, en meditatie helpt me om mijn evenwicht te bewaren.

Mijn beste meditatie ervaring
Mijn meditaties zijn het sterkst als ik er langere tijd in slaag om zonder gedachten te zijn. Dan verdwijnen alle overbodige zorgen naar de achtergrond en is er alleen stilte. Mijn hart voel ik dan echt opengaan, en ik voel heel veel vreugde en liefde. Het klinkt misschien melig, maar als ik ‘s ochtends zo’n meditatie gehad heb dan voel ik dat ik de rest van de dag aan iedereen waar ik mee praat een beetje van die liefde en vreugde kan doorgeven.