“Alles lijkt gemakkelijker en meer vanzelf te gaan wanneer ik heb gemediteerd; ik voel mij sterker en weer opgeladen met energie.”

Pimpernel, 25 jaar, kleuterjuf

 

Ik ben geboren in Nederland en voor mijn studies kleuteronderwijs ben ik naar België gekomen. In mijn vrije tijd hou ik ervan om sportief en creatief bezig te zijn. Vooral dans en muziek vind ik geweldig. Verder hou ik ontzettend van zon, zee, reizen en gezellige mensen!

Waarom mediteer ik?
Wanneer ik mediteer krijg ik een gevoel van rust over mij heen. Deze rust helpt mij om beter om te gaan met het nemen van beslissingen en met bepaalde dagelijkse situaties. Zo had ik tijdens mijn studies vaak last van stress voor de stages en op momenten dat ik het even echt niet meer zag zitten, ging ik mediteren. Hierna voelde ik mij altijd helemaal rustig en kreeg ik zicht op hoe ik dingen beter kon aanpakken. Na een meditatie voel ik mij sterker en weer opgeladen met energie; alles lijkt gemakkelijker en meer vanzelf te gaan wanneer ik heb gemediteerd.

Mijn beste meditatie ervaring
Eén van de beste ervaringen die ik ooit heb gehad met mediteren was rond het begin van mijn opleiding. Ik was de hele nacht wakker gebleven om een werkstuk af te maken en moest de volgende dag op school zijn. ‘s Ochtends toen ik naar school moest vertrekken, voelde ik mij natuurlijk afschuwelijk en ziek, maar ik moest aanwezig zijn op school omdat het een examen was. Toen ben ik gaan mediteren. Tijdens deze meditatie voelde ik mij heel sterk worden en leek het of er nieuwe energie in mij begon te stromen. Ik weet nog dat ik dit erg vreemd vond omdat ik niet kon geloven dat het zieke gevoel zomaar ineens kon verdwijnen; ik had er gewoon alles voor over om me maar iets beter te voelen. Na deze meditatie voelde ik mij helemaal beter en zo fit alsof ik net een hele nacht had geslapen. De rest van de dag voelde ik mij vol energie, en ik heb bovendien het maximum aantal punten gehaald op m’n werkstuk!